Werkwijze

We werken oplossingsgericht en in het hier en nu. Het begeleidingsproces zorgt voor beweging zodat je weer grip, rust of meer balans ervaart.

Werkwijze Pluym Coaching

Werkwijze bij individuele begeleiding

Bij akkoord door de werkgever maken we een afspraak om kennis te maken. In dit gesprek brengen we je situatie in kaart, verhelderen we de hulpvraag en maken samen concreet wat je wilt bereiken.

Ook verkennen we of je op de goede plek bent bij Pluym. Het is belangrijk om een klik te ervaren en vertrouwen te voelen om verder te gaan. Andersom leggen we aan je voor op welke manier Pluym betekenisvol kan zijn en wat dit voor de verdere werkwijze betekent.

Soms zal contact met een bedrijfsarts, HR of leidinggevende worden gezocht om te informeren of er een hulpvraag is vanuit de organisatie. In dit overleg hanteren we de wettelijke voorschriften van de Privacywetgeving en de kaders van de beroepscode BPSW (Beroepsvereniging van Sociaal Professionals in Sociaal werk). Verder geven we een inschatting van het aantal consulten. Zodra er akkoord is van de werkgever starten we in overleg de begeleiding.

Bij Pluym is elk begeleidingstraject maatwerk. We overleggen over behoeften en wat voor jou het beste werkt. De bedoeling is dat je meer inzicht in jezelf krijgt, meer helder hebt wat belangrijk is en hoe je daar handen-en-voeten aan kan geven. De begeleiding zal bestaan uit een combinatie van groeigesprekken, oefeningen, thuisactiviteiten en uitproberen in de praktijk.

Werkwijze bij gespreksfacilitatie of conflictbemiddeling

Waar mensen samenwerken ontstaan spanningen. Pluym BMW faciliteert gesprekken om de spanningen op een veilige manier met elkaar te kunnen delen. We bespreken wat nodig is om tot een oplossing te komen.

Wanneer een werkgever Pluym hiervoor benadert, maken we kennis met de betrokken partijen. Aansluitend worden 1 of meerdere gesprekken gepland. In deze faciliterende rol dragen we zorg voor een verhelderende en verbindende vorm van communicatie. Het doel daarbij is om tot een gezamenlijke oplossing te komen.

 

Handvatten

Pluym heeft vanuit diverse methodieken handvatten te bieden:

Online

Afspreken kan ook online. Dit beperkt reistijd en je voert het gesprek in je vertrouwde omgeving. Cliënten koppelen terug hierdoor meer rust en veiligheid te ervaren.

Face to face

Face to face spreken we af op locatie van de werkgever of op een locatie van Pluym in Amersfoort, Doorn of Utrecht. In overleg bepalen we wat het handigst is. Daarbij gaan we zorgvuldig om met de corona richtlijnen van het RIVM.

Soms is het prettiger om voor een buitenlocatie te kiezen.
Ook dat kan!

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken
voor een kennismakingsgesprek

Click to access the login or register cheese